Sikereink

Torokgyulladás - kezelhető antibiotikum nélkül is

Nyáron egy nagyon makacs torokgyulladásom volt. Gyerekeket nyaraltattam egy Somogy megyei tanyán, nem igazán volt lehetőségem orvoshoz menni. Ahogy teltek a napok egyre rosszabb lett az állapotom, pedig próbálkoztam minden féle házi patikus szerrel, de sajnos végül a manduláim összeértek, nem tudtam beszélni és már nyelni sem. Elérkezett az a pont, hogy amint megébrednek a gyerekek a délutáni alvásból, azonnal indulok felkutatni egy rendelőt.

Felnőtt asztmájának gyógyulása

Fájdalmas köhögéssel és légszomjjal járó hörghuruttal kerestem fel Henriket. A hörgőfa alsó részei teljesen elzáródtak a gyulladástól, pánikszerű köhögési rohamaim voltak. Nagyon gyengén éreztem magam, hetek óta nem tudtam aludni, kórházközeli, elkeseredett állapotban voltam. 25 éve kísért ez a visszatérő betegség, de elhatároztam, hogy nem fogok többet szteroidokat szedni, nem kell az antibiotikum, megpróbálom másként.

Tüdőgyulladás  

Fiamnál múlt szerdán egyoldali tüdőgyulladást diagnosztizált a körzeti gyerekorvos. Másnap elmentünk Henrikhez, mert szerettem volna egy második véleményt és ha a betegség engedi, egy szelídebb gyógymódot. Bár, ha a fiam olyan állapotban lett volna, hogy Henrik is antibiotikumot javasolt volna, gondolkodás nélkül beadtam volna neki. 

Szteroidok és antibiotikum helyett

A kisfiam, egy éves volt, mikor egy RS vírus miatt több napra lélegeztetőgépre került. Nagyon súlyos volt az állapota, két hetet volt intenzív osztályon. A vírus következtében légzési elégtelenségei voltak. Már korábban is töltött egy hetet kórházban, ekkor is hasonló tünetekkel, ún. obstruktív bronchitissel.
A lélegeztető gépes szörnyű eset teljesen traumatizált bennünket. A betegségnek voltak még egyéb súlyos szövődményei is, amelyek legalább ilyen szörnyűségesek voltak.

Oldalak