nevelés / lélektan

Aludni tanulás

A természettől mindinkább elszakadó városi emberek és gyermekeik körében egyre gyakoribbak az alvászavarok.  A gyermekorvosi rendelésen sok szülő panaszkodik gyermeke kóros alvási szokásairól. Nem csoda, hisz egy nyűgös, nyugtalan gyerek igen megterhelő tud lenni. Az anyák egy idő után maguk is teljesen kimerülnek. Gyakran előbb-utóbb ingerlékenyek, türelmetlenek lesznek gyermekükkel, környezetükkel szemben. Az alternatív gyógymódok ilyen esetekben igen eredményesek. 

Hogyan jön létre az alvás?

Beavatás

Ha léteznek szavak, amelyek jelentése a régi misztériumok történelem előtti idejéhez köt bennünket, akkor a szó – beavatás – kétséget kizáróan ezek közé tartozik. Valaha a beavatás, az initiatio, a szellemi világgal való tudatos és tiszta kapcsolat az emberi élet legszebb, legtitokzatosabb rejtélyei közé tartozott. Olyasvalami volt, amelynek lényege mindig a szavak mögötti mélységben rejtőzött, s amelynek a leírt szó, csak halvány visszfénye csupán.

Eljövendő ... a halál

Az élet – egy mondás szerint - nem más, mint egy olyan hosszantartó és súlyos állapot, amely kivétel nélkül minden esetben halállal végződik. Megvizsgálva és értelmezve e mondatnak az idővel való kapcsolatát, elmondhatjuk, hogy a jövő, személyes jövőnk, percről-percre halálos biztonsággal közelíti felénk elmúlásunkat. A jövőtől való félelem így nagyon gyakran nem más, mint a haláltól, az elmúlástól való félelem burkolt megélése.

Félelem, a Rubiconon innen és túl

Az elmúlt néhány száz év társadalmi ideológiái mentén haladva, az emberiség példátlan erőfeszítéseket tett, csakhogy megszüntessen minden lehetséges okot, amely félelmet válthat ki belőlünk, emberekből. Korszerű gyógyszerek, kiirtott járványos megbetegedések, biztonságos épületek, gazdagság, bőséges táplálék, fejlett jogrendszer, és még számtalan vívmány igyekszik biztonságos, félelemmentes világot varázsolni számunkra.

Oldalak